Sign up Sign in Samples Blog contact support
UnknownAction - No action responded to 0000

Support Ticket

answered
 
+issue

I've got Wagn 1.5.2

 

When I upload an image named, for instance testimage.jpg, it gets correctly stored in <wagn_root>/card_images/0000/0009/testimage.jpg

But when wagn try to show the image it gets an exception: ActionController::UnknownAction (No action responded to 0000 ... (see example below)

I don't know if it is normal but wagn try to show testimage_medium.jpg not testimage.jpg...

However the exceptions is raised even renaming testimage.jpg to testimage_medium.jpg

 

A similar problem is reported here: http://www.wagn.org/wagn/Installation+discussion but in my case there are no permission problems.

 

Rails seems to interpret 0000 as an action while it's a path...

 

Please help! :)

+example

Processing CardImagesController#0000 (for 193.205.xxx.xxx at 2011-02-23 18:03:18) [GET]

  Parameters: {"id"=>"0004/1298371252156_medium.jpg"}

 

ActionController::UnknownAction (No action responded to 0000. Actions: after, auto_link, before, build_object, card_path, card_title_span, card_url, collection_url_prefix, concat, connect_icon, connected_icon, connector_function, create, current_cycle, current_model, current_model_name, current_object, current_objects, cycle, destroy, discard_locations_for, edit, edit_object_path, edit_object_url, ensure_parent_exists, exception_status, excerpt, flexlink, highlight, index, instance_variable_name, link_to_connector_update, link_to_page, load_location, load_object, load_objects, load_parent_object, location_history, markdown, name_in_context, namespaces, nested_object_path, nested_object_url, new, new_object_path, new_object_url, object_parameters, object_path, object_url, objects_path, objects_url, page_icon, parent?, parent_class_name, parent_model, parent_name, parent_names, parent_object, parent_path, parent_url, pieces_icon, plural?, plural_action?, pluralize, polymorphic_parent?, polymorphic_parent_name, previous_location, render_404, render_500, render_exception, render_fast_404, renderer, renderer=, requesting_ajax?, requesting_javascript?, rescue_action, reset_cycle, response_for, sanitize, sanitize_css, save_failed!, save_location, save_succeeded!, save_succeeded?, scope, set_default_flash, set_default_redirect, show, simple_format, singular?, singular_action?, strip_links, strip_tags, textilize, textilize_without_paragraph, truncate, update, url_for_card, url_for_page, url_helper_prefix, and word_wrap):

  vendor/gems/hoptoad_notifier-2.4.5/lib/hoptoad_notifier/rack.rb:27:in `call'

  vendor/gems/hoptoad_notifier-2.4.5/lib/hoptoad_notifier/user_informer.rb:12:in `call'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/rack/request_handler.rb:95:in `process_request'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_request_handler.rb:207:in `main_loop'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/railz/application_spawner.rb:374:in `start_request_handler'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/railz/application_spawner.rb:332:in `handle_spawn_application'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/utils.rb:184:in `safe_fork'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/railz/application_spawner.rb:330:in `handle_spawn_application'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_server.rb:352:in `__send__'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_server.rb:352:in `main_loop'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_server.rb:196:in `start_synchronously'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_server.rb:163:in `start'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/railz/application_spawner.rb:209:in `start'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/spawn_manager.rb:262:in `spawn_rails_application'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_server_collection.rb:126:in `lookup_or_add'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/spawn_manager.rb:256:in `spawn_rails_application'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_server_collection.rb:80:in `synchronize'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_server_collection.rb:79:in `synchronize'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/spawn_manager.rb:255:in `spawn_rails_application'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/spawn_manager.rb:154:in `spawn_application'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/spawn_manager.rb:287:in `handle_spawn_application'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_server.rb:352:in `__send__'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_server.rb:352:in `main_loop'

  /usr/lib/ruby/1.8/phusion_passenger/abstract_server.rb:196:in `start_synchronously'

  /usr/lib/phusion_passenger/passenger-spawn-server:61

 

Rendering template within layouts/application

Rendering /application/404 (404)


 
+discussion

A few more questions:

  1. What version of rails are you using?
  2. Did you use the quick install method or git?
  3. What platform (OS / database) are you using?
  4. If you look in /public/card_images/0000/0009/, do you just see the one testimage.jpg or do you see several versions (you should also see a large, medium, small, and icon version)
  5. If you look in vendor/plugins/, do you see "make_resourceful"?
  6. I know you said it's not a permissions issue, but can you confirm that whatever user is running the server has read/write access to both /public/card_images and /public/card_images/0000?

 

I've never gotten completely clear on all the details of how this chunk of the code works, but I'm willing to dig in a bit, because I'm expecting to get involved in some touch-ups to it.

 

At first glance it seems like there's some sort of routing error, but...

 

Hold on, when you said it's correctly stored at <wagn_root>/card_images/0000/0009/testimage.jpg -- you do mean <wagn_root>/public/card_images/0000/0009/testimage.jpg, right?

 

 


SOLVED thanks to ethn.

 

I had no graphics library installed!

After a

 

gem install rmagik

 

and a after setting proper permission on /tmp/attachment_fu/ it worked like a charm!

 

Thank you for the IRC support.

  --cdtdaddy (Not signed in).....Wed Feb 23 11:03:18 -0800 2011